top of page

Kot mreža vezene pomaranče


Ta vezenina je bila nekaj povsem novega zame. Želela sem ustvariti pajkovi mreži podobno strukturo in jo oblikovati tako, da bo samostojno obdržala obliko.

Kaj misliš? Mi je uspelo?




Ideja se mi je porodila ob opazovanju pomaranč na domači mizi in ob odkritju del Sally Blake na Instagramu. Umetnica namreč ustvarja organske oblike z naravnimi materiali.





Ko sem pričela z ustvarjanjem, sem naletela na kreativno blokado, zato so pomarančice luč sveta ugledale nekliko kasneje kot sem sprva načrtovala.


Osnovno obliko sem izvezla na podporno tkanino, ki sem jo kasneje odstranila, hkrati pa utrdila šive, da oblika ni razpadla. Poleg tega pa sem vezenino oblikovala v polkroglo.




Ko sem oblikovala polkrogle, sem jih sestavila v različne kompozicije dokler nisem našla najboljše. Nekatere polkrogle sem položila tako, da sem jih na blago pritrdila z robom, druge pa z oblim delom.

Tkanino sem že predhodno pobarvala z rjo.



Ali ste naredili kakšno novoletno zaobljubo?

Jaz sem jo. Poskusit želim nekaj novih veziljskih tehnik.


In iz tega je nastal Štikar'cin barvni izziv. Sodeluje lahko vsak. Za mesec marec vezite v oranžni barvi.


Če želite, mi pošljite rezultat preko elektronske pošte, če pa ga boste objavili na Instagramu me označite @needle_at_work in uporabite #stikarcacolorchallenge2021


Veselo ustvarjajte.


Besedilo je že bilo objavljeno leta 2021 na blogu Štikar'ca.


5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page