top of page
  • Writer's pictureŠtikarca

Prva 3d vezena narcisa


Ta mesec sem vezla nekaj, kar je večina vezilj naredila že pred celo večnostjo.

Poskusila sem 3d vezenje in izvezla 3d narcisin list.



Ali ste naredili kakšno novoletno zaobljubo?

Jaz sem jo. Poskusit želim nekaj novih veziljskih tehnik.


In iz tega je nastal Štikar'cin barvni izziv. Sodeluje lahko vsak. Uporabite lahko vzorček, ki je voljo tukaj, ali pa sami ustvarite v rumeno zlati kombinaciji.

Če želite, mi pošljite rezultat preko elektronske pošte, če pa ga boste objavili na Instagramu me označite @needle_at_work in uporabite #stikarcacolorchallenge2021



Ko to pišem snega ni več, namesto tega cvetijo tobentice z njimi pa prihaja toplo vreme in pomlad.

Načeloma resnično (ampak res) ne maram rumene barve, ker so moje oči nanjo občutljive, ampak narcise so znanilke pomladi, zato so svoj prostor našle tudi na mojem vrtu in so bile tokrat vir navdiha.


Vezenino sem seveda pričela na najlažjem delu. Najprej, sem izvezla stebla in liste na laneno tkanino. Za stebla sem uporabila stebelni vbod, za cvetove pa satenastega.

Potem sem pričela z delom na 3d listu. Izbrala sem ustrezno žico in jo pritrdila na osnovno tkanino z zeleno bombažno nitjo. Ker sem že prej izbrala vse nianse zelenih za liste, sem pričela z vezenjem.


Zabavno pa je postalo, ko je bilo treba ta list izrezati. Najprej je še šlo, ko pa je bilo treba odrezati tkanino čisto blizu vezenine, se je izkazalo, da imam slabe škarje. Potrebno je bilo najti bolj ostre.


Žico sem potem potegnila čez laneno tkanino, ju pritrdila na zadnjo stran vezenine in izvezla mah. Mah sem naredila z vozlički, uporabila pa sem tudi novo tehniko oz. teksturo, ki sem jo opazila v videu Alison Cole in ki jo Mary Corbet imenuje čačkasti mah.




Tukaj najdete povezavo do brezplačnega motiva za februarski Štikar'cin barvni izziv.


Stikarca color challenge - February moti
.
Download • 199KB

Veselo ustvarjajte.

esedilo je že bilo objavljeno leta 2021 na blogu Štikar'ca.


4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page