top of page
  • Writer's pictureŠtikarca

Sejem ročnih del v Milanu

Abilmente - sejem ročnih del v Rimu se je pričel včeraj. Sejem v Vicenzi, Torinu in Milanu se hitro približuje. Te mika obisk?


Abilmente Milano je bil odprt od 4. do 7. novembra 2021 v Superstudiu Maxi v Milanu v soseski Famagosta.


Karto sem kupila prek spleta nekaj tednov pred odhodom v Milano. Ob prihodu na razstavišče sem ugotovila, da je bila to sijajna odločitev, zato nakup prek spleta toplo priporočam tudi tebi. Več o tem v nadaljevanju.Letak Abilmente Milano v ozadju dvorana
Abilmente Milano


Kaj sem pričakovala?


Halo polno drobnarij za ustvarjanje, materialov, pripomočkov, drobnarij, ki izdelovalcem in kreatorjem olajšajo vsak dan. Pričakovala sem stojnice z vezeninami, opremo za ročno vezenje, nitke, stojala, bleščice, perle ...

Že doma sem si naredila seznam za nakup:

- šivanke št. 12 (najbolj drobne mogoče, ki jih nisem našla nikjer v Sloveniji),

- niti za vezenje z zlatimi nitmi,

- nekaj svilenih niti, ker sem morala dopolniti svojo zalogo,

- kakšen kos blaga (svilo, mogoče tudi kakšno posebno blago, ki ga v Sloveniji ni mogoče kupiti).


Kako je bilo na sejmu?

Hm, nooo ...


Že ob prihodu je bilo očitno, da ima Milano zajetno skupino navdušencev nad ročnimi deli. Karto sem kupila za vstop v prvi uri prvega dne. Že od metroja smo hodili v skoraj nepretrgani koloni, nekateri so mahali s kartami v rokah, kjer je bil jasno viden napis Abilmente. Ob vhodu smo v urejei koloni čakali, da so preverili Covid green pass, nam izmerili temperaturo, preverili karte in nas spustili v dvorano. Vse je potekalo neverjento gadko, brez prerivanja in neučakanosti. Suuuuuper. :)


Že na začetku dvorane je bila gneča, ker smo se vsi hoteli ustaviti pri najbližjem štantu. Zaljubila sem se v steklene perlice, ampak sem se ponje vrnila ob koncu obiska.
V dvorani so bile stojnice s trakovi, tkaninami, ostanki tkanin, filcem, oblačili, stroji za vezenje in šivanje itd.

Večina stojnic je imela pripomočke in materiale za ustvarjanje dekoracije. Videla sem papirne rože, trakove različnih materialov (žamet, saten, bombaž, tiskani, navadni ...).Nekatere stojnice so imele lesene drobnarije (npr. živalice, drevesa, gumbe, amulete). Nekateri so prodajali filc za projekte, ostanke tkanin ali tkanino na metre.


Najbolj me je seveda zanimalo, kaj imajo za vezenje. Opazila sem okrogle obroče za vezenje (ki jih lahko kupim tudi v Sloveniji v vsaki malo bolje založeni trgovini), imeli so volno, pa tudi veziljske stroje. Imeli so perlice, trakove, spet drugi prazne obeske, broške ali prstane v katere se lahko vloži vezenino. Meni najljuša stojnica je prodajala perlice in kvazi kovinske niti. Opazila sem tudi dve stojnici z bombažnimi nitmi za vezenje, ampak so imeli DMC, ki ga sicer ne uporabljam. Zato sem s stojnice odšla praznih rok.

Vesela sem bila srečanja z ustvarjalko @ispirando, ki ustvarja sijajne vezenine in komplete.


Očarale so me barve, ročno barvane volne in fantastična oblačila, ki so jih pripravili razstavljalci.Dvorana je bila čista, lepo opremljena, imeli so graderobo in dovolj toalet. Na posebnem delu dvorane so imeli delavnice, kjer so prijavljeni obiskovalci lahko poskusili nove tehnike ali materiale.


Čeprav nisem našla opreme s seznama, nisem odšla praznih rok. Kupila sem nekaj perlic, nekaj kvazi kovinskih niti, vrvi za vezenje in nekaj pol čudovitega ročno izdelanega papirja.


Če imaš preveč časa, se želiš udeležiti delavnice ali kupiti opremo za dekoracijo, boš to našla na Abilmentu.

Če pa želiš kupiti opremo in materiale za vezenje, boš verjento razočarana.


Si že obiskala Abilmente?

Imaš priporočilo za obisk kašnega sejma?

Zapiši v komentarje.


23 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page